30 aprilie 2010

Delegaţia română in Israel 2009-2010

Aici puteti vedea o mica parte din recitalul de anul acesta din Petah-Tikva.



In fiecare an are loc Tabara Internationala a Tinerilor Ambasadori, ce presupune un schimb de experienta intre mai multe tari colaboratoare, cum ar fi: Romania, Germania, China, Norvegia, Turcia, Statele Unite ale Americii etc.

Am avut onoarea anul trecut sa fiu aleasa de catre Primaria Bacau sa particip la aceasta tabara, impreuna cu inca cinci alti tineri din liceele bacauane. Acest schimb de experienta a avut loc in primavara anului trecut si presupune vizita Israelului, cazarea delagatilor la familiile elevilor din Scoala Ambasadorilor Ben- Gurion si participarea la evenimentele organizate de Primaria din Petah-Tikva. 

In poza din dreapta sus, puteti vedea grupul de sase elevi din Bacau si ambasadorul Romaniei in Israel (cel din mijloc).

Datorita staruintei de care am dat dovada  in urma vizitei delegatiei din Israel in octombrie 2009 la Bacau (daca ati fost prezenti la Zilele Bacaului 2009, ati avut ocazia sa vedeti spectacolul facut de delegatia din Israel), am fost invitata la cererea organizatorilor din Israel sa particip inca odata la aceasta tabara.

Asadar, pe data  de 20 Martie pana pe 28 Martie am facut parte din delegatiea Bacaului in Israel, la care s-au alaturat alti cinci elevi. Am avut ocazia in fiecare am sa le aduc putin din gustul dulce al muzicii romanesti celor care s-au nascut si au copilarit in Romania, dar si celorlati.

Am vizitat numeroase locuri, printre care: Ierusalim (Mormantul Sfant, Muzeul Holocaustului Yad-Vashem), Marea Moarta, Desertul Ghedi, Messada, Nazaret, Tel-Aviv, Haiffa, Yaffa si multe altele. Israelul este o tara superba, cu oameni sufletisti si cu locuri ce iti taie respirtia. Va recomand din tot sufletul sa nu ratati ocazia de a vizita "Tara Sfanta".

In stanga sus este pozata o pagina dintr-un ziar scris in limba romana din Israel, in care a aparut un articol despre delegaţia română. Aici am cules un fragment din acel ziar: "Câtă dreptate are această elevă, Ramona Hobu, puţin sfioasă, din celălalt oraş al meu, unde m-am născut şi am iubit pentru prima dată o fată ca ea. Au vorbit frumos şi inteligent mai mulţi tineri din alte localităţi ale lumii (printre care şi din Bucureşti), dar mie mi-a rămas întipărită Ramona, şi parcă-mi venea să-i spun, ca unei alte Zaraza, că „zările-s trandafirii”. Dar mi-am dat seama că ea ştie şi singură acest lucru, iar eu, la vârsta mea, nu se cade să fiu romantic…"

In poza din varf este delegatia romana impreuna cu o parte din organizatori.


Aici puteti vedea un mic recital de anul trecut in sala de sedinte a Primariei din Petah- Tiqva

Comment