25 iulie 2010

Ramona Hobu@Sărbătoarea Războienilor

Sărbătoarea Războienilor: Recunoştinţă eternă eroilor neamului


Într-o atmosferă solemnă şi emoţionantă, încărcată de istorie şi legendă, a avut loc tradiţionala Sărbătoare a Războienilor. Manifestarea a debutat sîmbătă, cu un pelerinaj la troiţa din satul Valea Albă, în punctul numit Cetăţuie. Aici s-a oficiat un emoţionant ceremonial religios, întru pomenirea eroilor căzuţi pe aceste meleaguri în lupta pentru apărarea fiinţei naţionale, după care, în semn de recunoştinţă, s-au depus coroane de flori.
Duminică, după slujba religioasă oficiată la Mănăstirea Războieni, la monumentul eroilor din parcul comunal a avut loc un ceremonial religios şi militar în memoria martirilor neamului. Deschiderea oficială a sărbătorii Războienilor a fost făcută de primarul Sebastian Bogdan Ţarălungă, urmată de alocuţiunile oficialilor prezenţi la manifestare, Mircea Pintilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, deputatul Ioan Munteanu şi Lazăr Latu, reprezentant al Instituţiei Prefectului Judeţului Neamţ. În acorduri de fanfară, cu toţii au depus coroane de flori la monumentul eroilor, ca semn de recunoştinţă eternă eroilor neamului.
Programul cultural- artistic a reunit mai multe genuri muzicale, menite să încînte publicul prezent la această sărbătoare de suflet. Pe scenă au evoluat grupul folcloric al elevilor din şcolile comunei Războieni, grupul folcloric "Sînziene din Tupilaţi", cunoscutul ansamblu folcloric "Floricică de la munte", soliştii de muzică populară OANA CREŢU, VERONICA JURCA FARCAŞ, MIHAELA BALAŞCA, precum şi solistele de muziză etno RAMONA HOBU şi ESTETIKA.

Spectacolul a fost întregit prin recitalul îndrăgitei soliste de muzică populară VIORICA MACOVEI.

Niciun comentariu:

Comment